З 1 січня 2013 року РРО повинні передавати дані в електронній формі

«З 1 січня 2013 року подання суб’єктами господарювання до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО, відповідно до вимог чинного законодавства є обов’язковим» — про це повідомив завідувач сектору контролю за проведенням готівкових розрахунків ДПІ у м. Лисичанську Роман Жадан.

Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстратора розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби затверджено наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012р. № 1057 і набрав чинності з 5 листопада поточного року.

"Нагадуємо, що суб’єкти господарювання, які здійснюють операції в готівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані проводити розрахункові операції через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО.

На сьогоднішній день 249 платників Лисичанської ДПІ використовують 301 реєстратор розрахункових операцій та ще 44 суб’єкта господарювання використовують книги обліку розрахункових операцій на 172 об’єктах — підсумував податківець

Він також зауважив, що фінансові санкції за не передачу даних в електронній формі податкова служба буде застосовувати у розмірі 170 гривень лише з 1 липня 2013 року.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС в Луганській області