Платникам податків міста Лисичанськ списано податковий борг 12682 СГ на загальну суму 3,5 млн гривень

4 грудня 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі — Закон № 1072-ІХ), який 08.12.2020 підписано Президентом України та 09.12.2020 опубліковано в офіційному виданні «Голос України» № 228.

Головне управління Державної податкової служби у Луганській області повідомляє, що на виконання п. 24 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України платникам податків у грудні 2020 року було проведено списання податкового боргу, сукупний розмір якого за всіма податками та зборами не перевищує 3060 гривень (включно), що за даними інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС (далі — ІТС ДПС) обліковувався станом на 1 листопада та залишився непогашеним на дату списання такого боргу.

Враховуючи значну кількість платників податків, що підпадають під дію положень про списання, списання податкового боргу було здійснено засобами ІТС ДПС в автоматичному режимі та одночасно усім платникам податків за визначеними Податковим кодексом України критеріями.

За підсумками проведеної роботи по територіально-адміністративній одиниці місто Лисичанськ списано податковий борг 12682 СГ на загальну суму 3,5 млн гривень (список додається).

Додатково повідомляємо, що повний перелік платників податків Луганської області, яким проведено списання податкового боргу відповідно до п. 24 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України можна знайти на порталі Територіальні органи ДПС у Луганській області https://lg.tax.gov.ua/ у розділі «Медіа-центр»-«Новини» або за посиланням: https://lg.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/454614.html

Головне управління Державної податкової служби у Луганській області