Про кампанію декларування - 2017 в ефірі телеканалу "Акцент"

Днями до ДПІ у м.Лисичанську завітала знімальна група телерадіокомпанії «Акцент» з метою дізнатися про хід деклараційної кампанії — 2017, відмінностей цьогорічного декларування отриманих протягом 2016 року доходів від попередніх років та актуальних питань сьогодення.

На питання журналістів щодо видів отриманих доходів, які підлягають декларуванню, переліку зобов’язань про необхідність надання податкових декларацій та тих, які не підлягають обов’язковому декларуванню, способів надання декларацій до податкового органу, права на отримання податкової знижки та інших актуальних питань декларування відповідав в.о. начальника Управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Михайло Мельник.

Він нагадав, що декларування доходів пов’язане з виконанням платниками податку норм Податкового кодексу України, згідно якому громадяни зобов’язані подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи або мають право подати для отримання податкової знижки і повернення частки сплаченого до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

Також, Михайло Мельник наголосив, що з 1 січня 2017 року запроваджено нову форму декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 № 821.

Державна податкова інспекція м. Лисичанська