Лисичанськ: з початку року бюджет отримав понад 11 мільйонів гривень акцизного податку

«За десять місяців поточного року, місцевий бюджет Лисичанська поповнився на 11 млн 58,4 тис. грн. завдяки надходженню акцизного податку від реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Крім того, бюджет отримав 1 млн 909,5 тис. грн. плати за ліцензії», — повідомив начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Лисичанську Роман Жадан. — Це на 481,8 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року".

Роздрібна торгівля алкогольними напоями (окрім столових вин) та тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, зокрема їх виробниками, за наявності у них відповідних ліцензій.

Так, за структурою акцизу, приблизно 25 % надходжень сплачено з алкогольних напоїв, 10 % — з тютюнових виробів та 65 % надходжень сплачено з реалізованого в роздріб пального.

Зазначимо, що наразі у Лисичанському регіоні, діє 171 суб’єкт господарювання, які здійснюють роздрібний продаж алкоголю і тютюну та 17 СГД, які реалізують пальне.

Нагадаємо! Внесено зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів. У зв’язку з переходом на електронний документообіг Кабінет Міністрів України схвалив подання звітності про обіг марок акцизного податку в електронній формі. Реалізація ухваленої постанови забезпечить скорочення паперового документообігу підприємствами-виробниками, імпортерами підакцизної продукції та органами ДФС, а також унеможливить безпосередній контакт при наданні заявки-розрахунку на отримання марок акцизного податку та звітів щодо їх використання між посадовими особами суб’єктів господарювання та органів ДФС. Чинним Положенням передбачено подання виробниками та імпортерами алкогольних напоїв та тютюнових виробів заявки-розрахунку про потребу в марках акцизного податку та звіту про їх використання у паперовому вигляді.

Державна подаккова інспекція м. Лисичанська