З початку року платники Лисичанського регіону сплатили майже 7 млн. грн. плати за землю

«За вісім місяців поточного року до місцевого бюджету надійшло 6,9 млн. грн. плати за землю. Із загальної суми 4,8 млн. грн. надійшло від платників податків — юридичних осіб та 2,1 млн. грн. — від фізичних осіб. Станом на 1 вересня 2016 року, надходження плати за землю перевищили минулорічні на 1261,1 млн. грн.» — про це повідомила в. о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

«Такі показники надходжень до бюджету досягнуті завдяки застосуванню у ДПІ у м. Лисичанська ефективних методів адміністрування податкових платежів, впровадженню цивілізованих механізмів роботи нашої служби, покращенню сервісного обслуговування представників бізнесу та сумлінному виконанню платниками своїх обов’язків перед державою» — зауважила Ніна Миколаївна

Нагадаємо: відповідно до Податкового кодексу України податок на майно у вигляді плати за землю — це обов’язковий платіж, що стягується з власників земельних ділянок і земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів. Власники землі і землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Державна податкова інспекція м. Лисичанська