Безкоштовна реабілітація для ветеранв та їх родин

Поспілкуватись з психологом, отримати консультацію фахівців з соціальної роботи та провести цей час поруч з родиною – так працює пілотний проєкт “Соціальне відновлення”. Ініціатива є частиною реалізації послуги соціальної адаптації, що впроваджується Мінсоцполітики спільно з обласними адміністраціями.

Можливість взяти участь у проєкті вже отримали 15 родин ветеранів, які демобілізувалися через стан здоров’я.

У рамках проєкту ветерани разом із сім’єю – чоловіком чи дружиною та дітьми безкоштовно пройшли відновлення в одному санаторіїв Полтавщини – на базі Миргородкурорту, де і стартував пілот.

Протягом 10 днів учасники отримували консультації фахівців із соціальної роботи, наприклад, щодо перенавчання чи працевлаштування, отримання пільг та виплат. Також була можливість попрацювати з психологом – особисто або в малих групах.

Для дітей також організували заняття з соціальними педагогами та дитячими психологами.

Наразі триває продовження програми, до якої вже долучились нові родини.

Щоб взяти участь у програмі соціального відновлення ветеранам чи їх родинам у Полтавській області варто звернутись до територіального підрозділу Управління соціального захисту населення у Полтавській області. Детальніше ознайомитись з умовами Програми можна за посиланням: https://oblrada-pl.gov.ua/doc/doc/2477.

Реалізувати пілот у Полтавській області вдалось завдяки співпраці з народним депутатом Олегом Кулінічем, головою обласної ради Олександром Біленьким, обласною військовою адміністрацією, ГО "Коліщата" та громадами регіону. За результатами пілоту планується масштабування проєкту “Соціальне відновлення” на інші області.