Проведено вуличну акцію «Разом проти насильства!»

 Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції — привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Сьогодні, 25 листопада, фахівцями Лисичанського міського центру соціальних служб разом із членами мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, проведено вуличну акцію «Разом проти насильства!».

Мета проведеного заходу — створення соціального простору, вільного від насильства, збільшення у мешканців міської територіальної громади розуміння та обізнаності щодо форм насильства; служб, до яких можуть звернутися постраждалі від насильства за допомогою. Під час акції розповсюджено більше 100 буклетів з інформацією про види насильства, алгоритм дій у випадку насильства в сім’ї та номери телефонів служб, до яких можна звернутися за допомогою.

Зазначимо, що дати початку та завершення акції вибрані не випадково, вони створюють символічний ланцюжок від 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, до 10 грудня — Міжнародний день прав людини, поєднуючи заходи проти насильства, захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав.

Шановні мешканці Лисичанської міської територіальної громади! Якщо Ви чи Ваші близькі, знайомі, сусіди зазнавали чи зазнають домашнього насильства, звертайтесь за телефонами:

  • — Національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації — 0800500335 або 116123;
  • — Урядової «гарячої лінії» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей — 15-47;
  • — Національної «гарячої лінії» з питань захисту дітей — 0800500225 або 116111;
  • — Регіональної «гарячої лінії» з питань запобігання і протидії домашньому насильству, та дискримінації за ознакою статі — 0669157200.

А також ви завжди можете розраховувати на соціально-психологічну підтримку та допомогу у Лисичанському міському центрі соціальних служб (тел. 7-26-96).

Лисичанський міський центр соціальних служб