Про заходи щодо запобігання розповсюдження грипу та ГРВІ у м. Лисичанську

Надзвичайна протиепідемічна комісія

Лисичанської міської ради

«15 » лютого 2011р.

ПОСТАНОВА № 1

Про заходи щодо запобігання розповсюдження грипу та ГРВІ у м. Лисичанську

У м.Лисичанську реєструється зріст захворюваності на ГРВІ з 2 тижня 2011 р. За 6 тиждень 2011 року рівень захворюваності склав 75,6 на 10 тис. населення, епідемічний поріг перевищений на 15 %. Зріст захворюваності за тиждень склав 18,5 %. Показник захворюваності дітей до 14 років склав 295,2 на 10 тис. населення з перевищенням епідемічного порогу на 17 %. Захворюваність дітей у віці 7-14 років склала 350,6 на 10 тис. населення з перевищенням епідемічного порогу на 53 %, епідемічні пороги захворюваності школярів перевищенні в 1,7 рази. Значно знижена відвідуваність учнів шкіл. Рівень захворюваності на ГРВІ за 14.02.2011року склав 21,1 на 10 тис. населення, що у 2 рази перевищило денний пороговий рівень захворюваності.

З метою своєчасної організації та проведення протиепідемічних заходів щодо боротьби з грипом населення та запобігання виникнення його пандемії , зниження рівнів інтенсивності розповсюдження грипу та ГРВІ у місті

Надзвичайна протиепідемічна комісія

ПОСТАНОВЛЯЄ:

1.Начальнику відділу освіти Лисичанської міської ради Ганьшину І.І.

1.1. Ввести додаткові канікули по школам.

Термін — з 16.02.11 року по 22.02.11 року.

1.2.Посилити протиепідемічний режим в організованих дитячих та підліткових закладах.

1.3 Обов’язково дотримуватись повітряно-теплового режиму .

1.4.Організувати активне виявлення та відсторонення від навчально-виховного процесу хворих на грип та ГРВІ.

Термін — щоденно .

2. Керівникам підприємств, установ та організацій:

2.1. Ввести посилений протиепідемічний режим та забезпечити проведення дезінфекційних заходів у місцях масового перебування людей (вокзали, ринки, розважальні центри, кінотеатри, громадський транспорт, тощо), у дитячих дошкільних, шкільних та інших освітніх закладах, установах охорони здоров’я, закладах культури, підприємствах, організаціях і установах незалежно від форми власності. Забезпечити суворе дотримання режиму вологого прибирання з використанням деззасобів, провітрювання приміщень.

Термін — постійно протягом епідсезону.

2.2.Забезпечити дотримання температурного режиму. Термін-постійно.

2.3. Забезпечити виділення додаткового автотранспорту лікувально-профілактичним закладам згідно затвердженого додатку № 1.

3.Начальнику управління охорони здоров’я Лисичанської міської ради Судьєнкову О. В.:

3.1. Забезпечити готовність лікувально-профілактичних закладів до виявлення хворих на ранній стадії захворювання, достатній запас лікарських препаратів та дезінфекційних засобів. Термін- постійно.

3.2. Забезпечити доставку проб біоматеріалу від осіб з тяжким перебігом захворювань на грип та ГРВІ до вірусологічної лабораторії та лабораторії ПЛР ДЗ «Луганської облСЕС» з метою моніторингу циркуляції вірусів грипу, своєчасну діагностику грипу..

Термін —протягом епідсезону.

4.Начальнику управління охорони здоров’я Лисичанської міської ради Судьєнкову О. В., завідуючому аптекою № 43 ЛОКВП «Фармація» Горбенко Г.І., головному державному санітарному лікарю м. Лисичанська Мельнікову А.В.:

4.1. Активізувати просвітницьку роботу щодо профілактики грипу та ГРВІ.

Термін — лютий 2011 року.

5. Завідуючому аптекою № 43 ЛОКВП «Фармація» Горбенко Г.І.

5.1. Створити запас протигрипозних медикаментів, шприців, засобів індивідуального захисту, дезінфекційних препаратів, засобів профілактики грипу та ГРВІ в аптечній мережі.

Голова комісії М.С. Головньов

Секретар М.О.Голодняк