Взаємодія заради безпечного майбутнього Лисичанська

Наприкінці листопада відбулась третя сесія з розробки та оновлення «Міської програми профілактики злочинності на 2021-2023 роки» у рамках проєкту «Взаємодія заради безпечного майбутнього: підвищення рівня безпеки громади Лисичанська через впровадження (оновлення) міської програми профілактики злочинності» (далі проєкту), який реалізується ГО «Східна Варта» в співпраці з ГО «Жіноча правозахисна група» за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів.

У заході взяли участь керівник ВЦА м. Лисичанська Олександр Заїка, перший заступник керівника Ольга Венгер та працівники структурних підрозділів ВЦА, начальник Лисичанського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області Андрій Корольов, голова ГО «Жіноча правозахисна група» та Робочої групи з громадської безпеки, протидії домашньому насильству, соціальної згуртованості, гендерної рівності м. Лисичанська Луганської області Ірина Нікульнікова, Еміль Коренєв — мобілізатор громад програми ООН із відновлення та розбудови миру за напрямом Громадська безпека, Соціальна згуртованість UNDP/UNRPP, представники громадських організацій, закладів медицини, культури та освіти, безоплатної правової допомоги , правоохоронних органів, підприємці, активісти нашої громади.

Під час заходу було розглянуто питання щодо можливості місць розташування додаткових камер, які погоджено одноголосно. Узгоджені дії всіх учасників та служб, відповідальних за безпеку міста (у безпосередньому процесі розробки програми буде приймати участь стала група, в яку увійдуть представники/ці ОМС (ВЦА), безпекових структур, системи освіти, бізнесу, громадськості, вразливих груп).

Досягнуто домовленостей про співпрацю з управлінням патрульної поліції в межах проекту щодо створення соціального роліку про безпечну поведінку та безпечні шляхи пересування для різних представників/ць громади (окремо для наступних вразливих груп: діти/молодь, жінки, люди похилого віку). Цей ролік буде поширюватись у освітніх закладах, в мережі Інтернет для формування серед мешканців особистої відповідальності щодо власної безпеки.

Також, 30 листопада, відбулось засідання комісії з Розгляду пропозицій та зауважень до проекту «Міської програми профілактики злочинності на 2021-2023 роки» (далі програми) до якого доучилась в якості члена комісії з розробки програми виконавчий директор проекту, голова ГО «Жіноча правозахисна група», голова Робочої групи з громадської безпеки та соціально згуртованості міста Лисичанська Ірина Нікульнікова.