Соціальні працівники Лисичанська взяли участь у фокус-групі з дослідження партисипативної оцінки потреб у сфері надання соціальних послуг

Недержавні та комунальні підприємства, що надають соціальні послуги в м. Лисичанськ взяли участь у фокус-групі з дослідження партисипативної оцінки потреб у сфері надання соціальних послуг. Захід проходив у скайп-форматі в рамках Спеціальної програми підтримки Східної України, яка реалізується німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ Україна, за участю експерта Костянтина Плоского.

В обговоренні взяли участь представники благодійного товариства «Щаслива родина — дружня країна», Лисичанської міської організації Товариства Червоного Хреста України, громадської організації «Лисичанська міська організація ветеранів України», релігійної громади Церкви Євангельських Християн-баптистів, територіального центру соціального обслуговування, ЦСССДМ та служби у справах дітей Лисичанської міської ради. До обговорення долучилися і представники структурних підрозділів міських рад Привілля та Новодружеська.

Під час дискусії учасники фокус-групи визначили успіхи та досягнення в сфері надання соціальних послуг та підтримки вразливих верств населення, рівень забезпечення ресурсами, наявність доступності до послуг, обмінялись досвідом діяльності, проблемами та думками щодо шляхів їх вирішення.

Проблеми, озвучені кожним із представників своєї організації або установи, були загальними для громади в цілому. Головними з них є: відсутність спеціального транспорту для осіб з інвалідністю та міського туалету для них, притулку для безхатченків та постраждалих від домашнього насильства, хоспісу, благодійної їдальні тощо.

Обговорення були відкритими, щирими, кожен з учасників висловлював надію та сподівання на спільне вирішення загальних проблем. Робота у даному напрямку триватиме, є надія на позитивні результати співпраці з GIZ Україна.

Лисичанський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)