Якість води водоймища, розташованого по вул. Клубна, не відповідає вимогам санітарних норм

Лисичанська міськрайонна філія ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» на виконання Протоколу засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26.06.2019 № 15 повідомляє, що фахівцями філії, після виявлення відхилень, були повторно відібрані проби води водоймища, розташованого по вул. Клубна район 2-го виробництва ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій».

Згідно отриманих результатів, якість води не відповідає вимогам санітарних норм та правил за наступними мікробіологічними показниками:

— наявність кишкової палички у воді перевищує норматив в 48 рази — норматив: індекс ЛКП 5000 КУО/дм2, фактично встановлено — >240000 КУО/дм2

— наявність індексу ентерокококів у воді перевищує у 6,2 рази — норматив <1000 КУО/дм2, фактично встановлено 6200 КУО/дм2.

Додатково повідомляємо, що фахівцями філії, згідно плану моніторингових лабораторних досліджень на 2019 рік, включно по вересень місяць, будуть проводитися моніторингові дослідження води у вищезазначеному водоймищі.

Лисичанська міськрайонна філія ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України»