УВАГА! Висока пожежна небезпека

За данними Луганського обласного центру з гідрометеорології до 10 серпня температура повітря прогріється до +39 градусів вище «0», очікується надзвичайно висока пожежна небезпека.

Спека ускладнює життя не лише громадянам, а й навколишньому середовищу. Особливо через сильну спеку страждають лісові насадження.

У цей період, як свідчить багаторічний досвід, виникає найбільша кількість пожеж, які в окремих випадках набувають масштабів надзвичайних ситуацій. Часто причиною стає людський фактор. Спалювання сухої трави, кинутий недопалок, недотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, можуть стати причиною справжньої екологічної катастрофи.

Для запобігання можливого виникнення пожежі, необхідно знати й дотримуватися наступних правил.

У лісах та лісосмугах категорично забороняється розводити багаття, кидати непотухлі сірники чи недопалки цигарок, залишати скляні предмети або промаслені (просякнуті легкозаймистими речовинами) ганчірки на поверхні грунту, заправляти пальним паливні баки при працюючому двигуні, використовувати машини з несправною системою живлення, палити і користуватися вогнем поблизу машин. Не підпалюйте сухе листя і траву, не спалюйте папір і побутове сміття.

При виникненні загоряння негайно повідомте пожежній частині за телефоном «101». Не гаючи часу, спробуйте загасити вогонь підручними засобами (водою, піском, землею; полум’я також можна збити за допомогою верхнього одягу, цупкої тканини, віника з гілля із листям), якщо ви на транспорті — скористайтеся вогнегасником із автомобіля.

Пам’ятайте: банальна людська необережність може завдати непоправної шкоди людському життю та довкіллю! Не випробовуйте долю там, де не потрібно.

Відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту