Як громаді стати цифровою?

Міністерство цифрової трансформації запустило новий освітній онлайн серіал «Як громаді стати цифровою?» https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities.

Серіал призначений для публічних службовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Слухачі отримають покрокові інструкції та рекомендації як побудувати присутність громади в мережі та налагодити робочі процеси онлайн. Курс складається з 8 відео з вичерпною інформацією про аспекти цифровізації на рівні територіальної громади. Серіал допоможе систематизувати знання з цифрової трансформації та сформувати фундамент для подальших дій. У результаті проходження навчання учасники отримають сертифікат із зазначенням кредитів обсягом 0,2 ЄКТС.

Також повідомляємо, що Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта оновлений національний тест на цифрову грамотність — Цифрограм 2.0. та 3 спеціалізовані тести: Цифрограм для вчителів, Цифрограм для держслужбовців та Цифрограм для медиків.

За основу для Цифрограм 2.0 було взято адаптовану Рамку цифрових компетентностей для громадян України, яку було створено українськими експертами на основі європейської концептуально-еталонної Рамки цифрових компетентностей для громадян ЄС (DigComp 2.1.)

Завдяки цьому в тесті визначено 30 цифрових компетентностей, які вимірюються за шістьма сферами:

  • 1. Основи комп’ютерної грамотності.
  • 2. Інформаційна та медіаграмотність — вміння працювати з даними.
  • 3. Створення цифрового контенту.
  • 4. Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.
  • 5. Безпека у цифровому середовищі.
  • 6. Вирішення технічних проблем — навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.

За матеріалами Міністерства цифрової трансформації