22 серпня о 20.00 - презентація 2-ї частини військово-документального фільму «93: бій за Україну»

Шановні мешканці та гості міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля! 22 серпня о 20.00 в Ivonin Park за адресою: м. Сєвєродонецьк, пр. Космонавтів, 16, відбудеться презентація 2-ї частини військово-документального фільму «93: бій за Україну».

Показ документального фільму проходитиме за участю режисерки фільму Лідії Гужви та автора фільму військового Вадима Вейді.

Вхід вільний.

Відповідно до умов карантину прохання приходити в масках та дотримуватись безпечної дистанції.

«93: бій за Україну» — військово-документальний фільм про бойовий шлях 93-ї окремої механізованої бригади у гібридній війні на сході України проти російської агресії.

Стрічка побудована на розповіді військовослужбовців бригади (від комбрига до солдатів) та відео-зйомках учасників воєнних дій, що розпочались для бригади в березні 2014 року.

Це трилогія, перша частина якої була презентована Лідією Гужвою та Вадимом Вейді у 2017 році.

У першій частині — прикриття державного кордону на півночі Луганської області, куди вирушив 1-й батальйон, укомплектований військовослужбовцями контрактниками. Потім мобілізація 2-го та 3-го батальйонів та просування мережею блокпостів на Дебальцевському та Донецькому напрямках. Звільнення населених пунктів Селидове, Українськ, Карлівка, Нетайлове, Первомайське, Піски й Авдіївка, трагічні події Іловайського напрямку, славнозвісні бої за Донецьке летовище.

В другій частині фільму ми побачимо звільнення Опитного, деблокацію «Зеніту», оборону Донецького летовища та суміжних територій: шахти «Бутівка», висоти «Муравейник», «Метеостанція», вежі управління польотами, пожежної частини, нового та старого терміналів.

То ж дивимось другу частину, та чекаємо заключної серії про бої у Пісках, Мар’янці, та про бойових шлях 20-го батальйону, який став частиною бригади у 2015 році.

1 серію фільму можна подивитись за наступним посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=XcdiLz4KUPw&list=PL0spRNRxH1ns_mAHvWA8×4HkuqGdIxp_q&index=4 та на сторінці Facebook, присвяченій фільму: https://www.facebook.com/93battleforukraine

Зауважуємо, що показ відбудеться в форматі OPEN AIR (на відкритому повітрі), тому беріть на чому сидіти на траві!

Другу частину фільму створено за сприяння: Дніпропетровської обласної спілки воїнів АТО, Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Партнер заходу в місті Сєвєродонецьк: Ivonin Park, Михайло Івонін