Приєднайтеся до кампанії Година Землі 2019!

У суботу, 30 березня 2019 року о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, як символ стурбованості про майбутнє Планети та єдності у бажанні захистити природу.

Акцію підтримує Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України та Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

Година Землі у 2018 році пройшла з безпрецедентним успіхом — приєдналися більше 7000 міст у 188 країнах по всьому світу. Серед тих, хто підтримав подію, були мери міст Париж, Гонк-Конг, Ріо-де-Жанейро, відомі політики, діячі культури та багато інших. В Україні до кампанії долучилися більше 75 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Львів, Харків, Житомир, Кривий Ріг та інші. Ми плануємо поліпшити результати та розвинути цей успіх у 2019 році.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності та безумовній користі щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою. Кампанія Година Землі проводиться з ініціативи найбільшої та найдосвідченішої незалежної природоохоронної організації у світі — Всесвітнього фонду природи (WWF).

Більше інформації можна знайти на сайті WWF в Україні wwf.panda.org/ukraine