Ощадбанк на належному рівні обслуговує переміщених осіб з тимчасово окупованої території Луганської області

Починаючи з 20.07.2015 р. установами Ощадбанку розпочато процес приймання документів від осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України, районів проведення антитерористичної операції та населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, для призначення виплати грошової допомоги та направлення таких документів до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, адже відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України № 427 та № 428 від 15.06.2015 р. Ощадбанк визначено єдиним уповноваженим банком з приймання документів та проведення виплат щомісячної адресної допомоги переміщеним особам.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 615 від 12.08.2015 р. Ощадбанк визначено уповноваженим банком з виплати пенсії переміщеним особам. У зв’язку з цим починаючи з 28.09.2015 р. установи Ощадбанку розпочали прийом пенсіонерів з тимчасово окупованих територій.

Для зручності клієнтів запроваджено реєстрацію одержувача в Контакт-центрі або на офіційному сайті Ощадбанку для призначення дати, часу відвідування та адреси установи, подання пакета документів і відкриття рахунку. Одночасно з електронною чергою в банку запроваджено обслуговування переміщених осіб у порядку живої черги. Завдяки цьому вони мають можливість відкрити рахунок у день звернення до Ощадбанку та самостійно звернутись до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення для пришвидшення процесу нарахування допомоги.

Слід зазначити, що Ощадбанк не несе відповідальності за призначення, припинення та поновлення виплати адресної допомоги.

З початком обслуговування переміщених осіб було виділено 20 операційних вікон для реєстрації в електронній черзі. Розуміючи соціальну важливість покладеного на Ощадбанк завдання, для покращення якості обслуговування переміщених осіб Луганське обласне управління збільшує кількість операційних вікон. Так, наприклад, у листопаді 2015 року було відкрито 14 додаткових операційних вікон: в Старобільську та Сєверодонецьку — по чотири, в Лисичанську — три, в Кремінній, Сватовому та Рубіжному — по одному. Всього станом на 07.12.2015 р. у Луганській області переміщених осіб обслуговує 42 операційних вікна.

Загалом після початку обслуговування переміщених осіб відділення Ощадбанку в Луганській області обслужили понад 12 тисяч осіб з відкриття рахунків для отримання щомісячної адресної допомоги та понад 49 тисяч осіб — з відкриття рахунків для отримання пенсій.

Луганське обласне управління Ощадбанку не зупиняє роботу зі збільшення кількості операційних вікон для переміщених осіб. Для цього банк мобілізує всі резерви. Розглядається можливість збільшення робочих місць та відкриття нових відділень.