З 15 жовтня по 15 грудня 2023 року - Громадське обговорення про зміну назв вулиць Лисичанської міської територіальної громади

ЛИСИЧАНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ СЄВЄРОДОНЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

повідомляє про проведення ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ під час розгляду питань про присвоєння об’єктам топоніміки (вулицям, провулкам тощо) Лисичанської міської територіальної громади імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій.

На виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», керуючись Законами України «Про географічні назви», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постановою КМУ № 989 від 24.10.2012 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», з метою приведення назв топонімічних об’єктів Лисичанської міської територіальної громади до вимог чинного законодавства та сприяння вирішенню питань, пов’язаних з топонімічними об’єктами, розташованими на території громади, увічненням пам’яті видатних осіб і подій та суміжних питань Лисичанська міська військова адміністрація запрошує залучитись представників громадськості до розгляду пропозицій та висловлення своєї думки під час громадського обговорення.

Громадське обговорення проводитиметься на офіційному сайті Лисичанської міської військової адміністрації в онлайн форматі (у формі електронних консультацій) для залучення більшої кількості жителів громади розміщених по усій Україні, через ситуацію що склалась – тимчасову окупацію Лисичанської міської територіальної громади – збройну агресію російської федерації. Участь у громадському обговоренні можуть брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами.

Організатор громадських обговорень – УПРАВЛІННЯ БУДІВНИЦТВА ТА АРХІТЕКТУРИ ЛИСИЧАНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ Сєвєродонецького району Луганської області.

До розгляду й обговорення пропонується перелік назв урбанонімів 16 населених пунктів Лисичанської міської територіальної громади: м. Лисичанськ, м. Новодружеськ, м. Привілля, смт Білогорівка, смт Вовчоярівка, смт Малорязанцеве, смт Мирна Долина, с. Біла Гора, с. Золотарівка, сщ. Лисичанський, сщ. Лоскутівка, сщ. Підлісне, с. Рай-Олександрівка, сщ. Тополівка, с. Устинівка, с. Шипилівка.

Перелік сформовано у вигляді таблиць по кожному населеному пункту окремо з вказанням існуючої назви об’єкта топоніміки, назвою що пропонується та обґрунтуванням запропонованого. Матеріали можна знайти за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1b1eJJscdqaqVeAw2l508FQywh0JXzrwM?usp=sharing.

Перелік назв для перейменування погоджений та рекомендований для громадського обговорення історико-топонімічною комісією при Лисичанській міській військовій адміністрації, що утворена розпорядженням начальника Лисичанської міської ВА від 26.07.2023 № 410. При формуванні переліку були враховані подання Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України про увічнення імені Сергія Владикіна – Захисника України – уродженця міста Лисичанськ, та подання військової частини А7406 про увічнення імені Дмитра Лисенка – Захисника України – уродженця міста Лисичанськ.

Захід з громадського обговорення проводитиметься у форматі електронних консультацій на офіційному сайті Лисичанської міської військової адміністрації за посиланням: https://lis.gov.ua/ у розділі «Містобудівна документація» - «Громадські слухання» з 15 жовтня по 15 грудня 2023 року включно.

Пропозиції (зауваження) подаються в електронному вигляді на електронну пошту організатора громадських обговорень Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. . За цією ж електронною адресою можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення.

Відповідальна особа – завідувач сектору містобудівного кадастру відділу архітектури та містобудування Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Наталія Юшина.

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: протягом 14 днів після закінчення строку подання пропозицій (зауважень) звіт про проведене громадське обговорення та пропозиції (зауваження), отримані в ході проведення громадського обговорення, на офіційному сайті Лисичанської міської військової адміністрації https://lis.gov.ua/.

 

Вимоги до подання пропозицій:

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону та адреси особи, яка їх подає, у строк, передбачений в інформаційному повідомленні про проведення громадського обговорення, але не менш як протягом 30 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

Пропозиції (зауваження) реєструються організатором громадського обговорення.

Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) в електронній формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Увага!

При поданні пропозиції про присвоєння об'єкта топоніміки імені фізичної особи, ювілейної та святкової дати, назви й дати історичної події, відповідно до Закону України від 24.05.2012 № 4865-VI «Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» у зверненні треба обґрунтувати необхідність присвоєння об'єкта топоніміки імені фізичної особи, ювілейної та святкової дати, назви й дати історичної події із зазначенням підстав та умов присвоєння відповідно імені фізичної особи, ювілейної та святкової дати, назви й дати історичної події згідно з підставами та умовами, визначеними у статті 3 Закону.

До пропозиції про присвоєння також додаються:

1) інформаційна довідка про фізичну особу, ім’я якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, що пропонується присвоїти юридичній особі або об’єкту права власності;

2) У разі якщо у фізичної особи, ім’я якої пропонується присвоїти юридичній особі або об’єкту права власності, є родичі (діти, вдова, вдівець, а якщо їх немає - батьки, рідні брати та сестри), додається також їх письмова згода на присвоєння імені.