«Якісна освіта – стандарт нового покоління: реалії та перспективи»

За такою темою, сьогодні, 30 серпня, на базі Лисичанської спеціалізованої школи № 8 відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників, присвячена впровадженню Концепції «Нова українська школа» та визначенню стратегічних напрямів розвитку системи освіти міста у 2019/2020 навчальному році.

У роботі конференції взяв участь секретар міської ради Едуард Щеглаков. Едуард Іванович привітав педагогів з початком нового навчального року, відзначивши, що наше місто залишається одним із лідерів у сфері освіти та наголосив на важливості розбудови системи освіти як виразника рівня розвитку країни взагалі.

У своїх виступах начальник відділу освіти Тетяна Худоба та завідувач методичного центру освіти Євгенія Карпова звернули увагу присутніх на особливостях втілення державної політики щодо змін та перетворень у системі функціонування закладів освіти нашого міста.

Друга частина конференції мала дискусійний характер і проходила в чотирьох педагогічних локаціях:

— Чи легко бути автономними?, — про це дискутували керівники закладів освіти.

— проблеми створення інноваційного простору обговорювали заступники директорів у своїй творчій лабораторії.

— круглий стіл «Нова генерація освітян — наказано вижити» об’єднав жвавою дискусією молодих педагогів з їх досвідченими колегами.

— Як зробити старт легким?, — відповідь на питання шукали працівники закладів дошкільної освіти в ході панельної дискусії.

На серпневій конференції освітян міста було порушено багато проблем, проте визначено основне завдання для сучасних закладів освіти — підготовка успішного вчителя, педагога-лідера, здатного створювати креативний освітній простір для здобувача освіти в умовах нової української школи.

Лисичанський методичний центр