Начальник Лисичанської МВА зустрівся з Іллею та Святославом Тищенками

Брати з Лисичанська Ілля та Святослав Тищенки не бачились майже три роки. 16 річний Святослав незаконно був вивезений до рф, а 27 річний Ілля з 2020 року перебував в лавах славетної 92 ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка.

В боях на околицях Куп’янська герой отримав важке поранення й зараз пересувається на протезі. 18 червня 2024 року Святослав повернувся з російської депортації й брати об’єднались.

Над поверненням хлопця в Україну працювала команда Української мережі за права дитини разом з Міністерством закордонних справ України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України й дипломати.

Начальник Лисичанської міської військової адміністрації зустрівся з братами й вручив Іллі подяку від Лисичанської МВА та прапор рідного міста.

«Зустрівся з хлопцями аби дізнатись про їх потреби. Радий, що брати врешті-решт об’єднались. Зараз є потреба допомогти Іллі оформити опіку над Святославом, бо це певна бюрократична процедура, але певен, що з цим проблем не буде. Головне – що Святослав вже в Україні й вони нарешті разом. Дізнався у хлопців плани на майбутнє. Зі свого боку будемо надавати їм підтримку та допомогу. Тішить, що брати чекають деокупації й повернення до рідного Лисичанська», - розповів начальник Лисичанської МВА Валерій ШИБІКО.

Подробиці повернення Святослава до України та бойовий шлях Іллі в відео матеріалі - https://youtu.be/D7baDJDclPQ

Тримаємо стрій, наближаємо Перемогу!