Відбулося засідання Координаційної ради

 Вчора, 27 січня, відбулося засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми (далі – Координаційна рада) під головуванням заступника керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Євгена Наюка.

Засідання почалося з доповіді про надання у 2021 році соціальних послуг особам та сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах та перспективи роботи на 2022 рік Лисичанським міським центром соціальних служб (далі – центр).

Було зазначено, що станом на 01 січня 2022 року на обліку сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, знаходиться 652 сім’ї, у яких виховується 1228 дітей. Протягом 2021 року фахівці із соціальної роботи здійснили 819 соціальних інспектувань, за результатами яких склали акти оцінки потреб сімей та їх дітей. Водночас сім’ям надано соціальні послуги за потребою: консультування отримали 765 сімей; послугу соціальна профілактика – 579; соціальна адаптація – 88, соціальна інтеграція та реінтеграція – 55; представництво інтересів – 31 та інформування – 648 сімей. Окрім того здійснювалося кризове та екстрене втручання для 69 родин. Також надавалися послуги постраждалим від жорстокого поводження та насильства 46 сім’ям, у тому числі – 43 жінкам, 3 чоловікам, 22 дівчатам та 18 хлопцям. Серед жителів громади розповсюджено близько 3000 листівок та буклетів з питань формування засад здорового способу життя та попередження насильства.

Також розглянули питання про роботу КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» з питань ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Серед позитивних аспектів демографічної ситуації Лисичанської міської територіальної громади було відмічено збільшення чисельності дитячого населення (у 2021 році – 10 261 дитина, у 2020 році – 9644 дитини).

Далі членами Координаційної ради розглянуті документи кандидатки на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» та вирішено порушити клопотання перед Луганською обласною державною адміністрацією про його присвоєння.

Окрім того, в ході засідання затверджено план роботи Координаційної ради на 2022 рік.

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА