Відбулася онлайн-презентація результатів впровадження Стратегії розвитку системи соціального захисту населення

 Впродовж двох днів, 24 та 25 листопада, члени Робочої групи з розробки Стратегії розвитку системи соціального захисту населення Лисичанської міської територіальної громади на 2021-2026 роки (далі — Стратегія), навчалися онлайн на тренінгу «Моніторинг виконання стратегій у громадах та інформування про поточні результати виконання стратегій розвитку». Зазначена стратегія реалізується місцевою Асоціацією органів місцевого самоврядування — «Асоціація учасницького розвитку громад».

До складу Робочої групи, яка проходила навчання, увійшли представники управління соціального захисту населення (далі — УСЗН) та служби у справах дітей Лисичанської міської ВЦА, Лисичанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та Лисичанського міського центру соціальних служб. 

Нагадаємо, що Лисичанська міська територіальна громада є учасником Проєкту «Стратегічні, цифрові та партисипативні рішення для розвитку соціальної сфери в 10 громадах Луганської та Донецької областей» (далі — Проєкт). Стратегія територіальної громади затверджена розпорядженням керівника Лисичанської міської ВЦА від 24.05.2021 № 413.

  Під час навчання заступник начальника УСЗН Вікторія Яковлєва презентувала проміжні результати реалізації Стратегії розвитку системи соціального захисту населення Лисичанської міської територіальної громади станом на 01.11.2021, а саме: виконання заходів з підвищення якості та забезпечення доступності соціальних послуг, впорядкування та оптимізації процедур надання адміністративних послуг соціального характеру.

Також, під час заходу громади-партнери Проєкту обмінялись досвідом щодо надання соціальних послуг, проведення інформаційно-навчальних заходів та впровадження сучасних цифрових рішень в роботі установ соціальної сфери.

Зазначимо, що онлайн тренінг відбувся в рамках програми «Міцні регіони — Спеціальна програма підтримки України», яка здійснюється німецьким товариством GIZ та представництвом Європейського Союзу в Україні.

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА