В Лисичанську презентували проєкт «Покращення доступності до правосуддя шляхом створення безпечного та комфортного середовища»

Вчора, 11 листопада, в Лисичанському міському суді відбулась презентація проєкту «Покращення доступності до правосуддя шляхом створення безпечного та комфортного середовища».

В заході взяв участь заступник керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олег Калінін, представники Лисичанського міського суду, Судової охорони та громадськості.

Основні завдання проєкту це підвищення рівня громадської безпеки, створення зручних та комфортних умов перебування в приміщенні суду різних соціальних груп населення, в тому числі людей з особливими потребами.

Станом на 1 листопада від початку поточного року будівлю Лисичанського міського суду відвідало 14 тис. громадян. Співробітниками Служби судової охорони протягом року на пункту пропуску до будівлі Лисичанського суду було вилучено:

  • 58 од. вогнепальної та травматичної зброї
  • 656 ножів
  • 58 засобів споряджених речовинами сльозогінної та дратівної дії
  • 13 електрошокових пристроїв.

Завдяки спільній праці громадських організацій «Східна варта», «Жіноча правозахисна група» і працівників апарату суду буде встановлено обладнання, яке підвищить рівень громадської безпеки для співробітників і мешканців, які звертаються до суду.

За кошти, що були одержані у формі гранту від Програми ООН із відновлення та розбудови миру, планується встановити три камери відеоспостереження в приміщенні Лисичанського міського суду та біля будівлі для безупинного онлайн-спостереження, обладнати пункт пропуску металевим турнікетом-триподом задля посилення заходів безпеки. Технічні можливості турнікету враховують потреби людей з інвалідністю та інклюзією та не створюють перешкод для їх вільного доступу. Встановити металодетектор-рамку з вимірюванням температури та екран для транслювання інформації та підвищення правової обізнаності.

Вартість проєкту становить 8000 доларів. Встановити зазначене обладнання планують до кінця поточного року.

Сектор інформаційної політики Лисичанської міської ВЦА