Державна політика з питань внутрішнього переміщення: взаємодія органів влади центрального та місцевого рівнів

 Сьогодні, 22 жовтня, у Лисичанській міській військово-цивільній адміністрації на базі платформи Zoom відбувся воркшоп «Державна політика з питань внутрішнього переміщення: взаємодія органів влади центрального та місцевого рівнів».

У воркшопі взяли участь заступник начальника управління житлово-комунального господарства (далі – УЖКГ) Олена Єрьоменко, начальник житлового відділу УЖКГ Марина Євдошенко, начальник та головний спеціаліст відділу з обліку, розподілу та обміну житла Тетяна Перепелиця та Ірина Снєгіщенко.

Під час зустрічі обговорювались питання взаємодії органів влади центрального та місцевого рівнів на шляху до вирішення проблем внутрішнього переміщення, зокрема, порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо формування фондів тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб.

Також під час заходу своїм досвідом отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам поділились запрошені представники Старобільської міської ради Луганської області та Оржицької об’єднаної територіальної громади Полтавської області.

Зазначимо, що організаторами проєкту є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з Представництвом Данської ради у справах біженців за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках діяльності проекту «Демократичне врядування у Східній Україні».

Відділ з обліку, розподілу та обміну житла Лисичанської міської ВЦА