У Лисичанську відбувся траурно-урочистий мітинг до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру

 «Це трагедія всього людства, яка сталася на українській землі. Урочище Бабин Яр в 1941-1943 роках перетворилося на місце масових страт і поховань, братську могилу і символ страждань цивільного населення», – такими словами керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка розпочав траурно-урочистий мітинг до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, який відбувся біля пам’ятника жертв Голокосту, 29 вересня.

У заході взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко та представники структурних підрозділів Лисичанської міської ВЦА.

«Лисичанськ також зазнав багато лиха у ті дні нацистської окупації. Близько 800 мирних громадян померло від виснаження, було розстріляно, загинуло під бомбами і снарядами. Багато людей були закатовані нацистами і їх посібниками», – зазначила Наталія Романенко.

Також учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятника та хвилиною мовчання вшанували пам’ять людей, які безвинно загинули у роки Другої світової війни.

Зазначимо, що сьогодні в закладах культури та освіти Лисичанської територіальної громади відбудеться низка заходів до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.