У Лисичанську відбулася робоча зустріч з представниками ПРООН

 Вчора, 22 вересня, в рамках реалізації проєкту ПРООН «Аналіз потреб та стану організації надання послуг догляду вдома і паліативного догляду», з робочим візитом до Лисичанської територіальної громади прибула координаторка ПРООН Наталія Белюкіна разом з керівником проекту-президентом ГО «Ліга соціальних працівників України» Світланою Толстоуховою та експертами проекту Іриною Пінчук та Ганною Левкіною.

В заході також взяли участь заступник директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації начальник управління соціального обслуговування й захисту населення Тетяна Вознюк, заступники начальника управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА та представники Лисичанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Під час зустрічі обговорені результати дослідження щодо потреб, рівня задоволеності та стану організації надання послуг догляду вдома та паліативного догляду в громаді. Окрема увага була присвячена питанням впровадження та функціонування Мобільної соціальної служби на базі Лисичанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Підсумком робочої зустрічі стало досягнення домовленостей щодо подальшої співпраці в сфері покращення надання соціальних послуг.

Окрім того, в рамках впровадження вищезгаданого проекту передбачається забезпечити громаду вантажопасажирським мікроавтобусом на 6 посадкових місць, який буде обладнаний необхідним інвентарем для надання комплексу послуг особам похилого віку, особам з інвалідністю та дозволить задовольнити потреби у соціальних послугах мешканців віддалених населених пунктів громади.

Зазначимо, проєкт реалізується за фінансової підтримки Програми розвитку Організації об’єднаних Націй.

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА