У Лисичанську відбулися урочисті заходи з нагоди Дня міста

 Сьогодні, 2 вересня, Лисичанськ – місто з особливим колоритом, традиціями і славною історією святкує День міста та 78-му річницю визволення від фашистських загарбників.

Традиційно святкування розпочалося вшануванням пам’яті мужніх солдатів, які захищали рідну землю у уроки Другої світової війни. На знак шани їх подвигу керівництво міста на чолі з Олександром Заїкою та активісти ветеранської спільноти поклали квіти до меморіального комплексу «Привільнянський плацдарм».

Продовжилось святкування урочистим мітингом та тематичною концертною програмою біля меморіального комплексу «Пам’ять».

 Привітати Лисичанськ з Днем народження завітали Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Наталія Романенко, голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко, військовослужбовці Збройних Сил України, прикордонники, представники правоохоронних органів, ветерани війни та праці, почесні громадяни, молодь та мешканці міста.

 Командувач об’єднаних сил привітав присутніх із святом та виразив вдячність за запрошення на святкування Дня міста. Міста, з такою знатною історією у роки Другої світової війни та міста, яке, на жаль, не оминуло лихо війни і у 2014 році. «Але більше ми цього не допустимо на нашій землі», – пообіцяв генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Також під час заходу Олександр Олексійович нагородив представників Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації відзнаками «За звитягу та вірність» та грамотами.

 Звертаючись до присутніх, заступник голови Луганської ОДА Наталія Романенко побажала містянам мирного неба, здоров’я та родинного затишку.

«Незважаючи на те, що історія Лисичанська налічує понад 300 років, душею він молодий та дуже перспективний, а наш спільний обов’язок — реалізувати усі перспективи», – підсумувала Наталія Анатоліївна.

 В свою чергу очільник Лисичанської територіальної громади Олександр Заїка звернувся до присутніх зі словами привітань та вдячності кожному мешканцю за небайдужість до долі рідного міста, тим, хто словом і ділом змінює кожен день життя на краще.

У цей святковий день Олександр Сергійович побажав рідному місту стабільності та процвітання, а його мешканцям – успіхів та добробуту!

«Нехай кожен ваш день буде наповнений добром, любов’ю і надією на краще, а час приносить тільки позитивні зміни!», – підсумував керівник ВЦА.

 Зворушливим моментом урочистого заходу стало привітання Почесного громадянина міста Лисичанська та ветерана шахтарської справи Володимира Яковича Збаражського з 90-річчям. Очільник громади побажав ювіляру довгих років життя, здоров’я, уваги і порозуміння з боку рідних і близьких та вручив подарунок.

 Також Олександр Заїка з нагоди Дня міста та за багаторічну сумлінну працю вручив медалі «За заслуги перед містом Лисичанськ» директору ТОВ «Лисичанський пивоварний завод» Олегу Кострюкову та начальнику дільниці КП «Лисичанськтепломережа» Євгену Сидорову.

 Окрім того, напередодні Дня підприємця за багаторічну сумлінну плідну працю, особистий внесок в розвиток підприємництва та інфраструктури в регіоні, забезпечення соціально-економічного розвитку громади, активну громадську позицію очільник міста вручив Подяки Лисичанської міської ВЦА підприємцям територіальної громади.

 Голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко долучився до привітань та вручив Грамоти Сєвєродонецької районної державної адміністрації ФОП Сержику Арусханяну «Кондитерський цех «Кураж» та Дмитру Косилкіну ТМ «Be easy».

 Також пролунали слова привітань від Почесного громадянина Лисичанська, голови первинної організації ветеранів мікрорайону содового заводу Михайла Царинника та учениці 10-го класу Лисичанської загальноосвітньої школи № 14 Анастасії Бородіної.

 В цей день святковий настрій дарували присутнім чудові номери солістів і творчих колективів палаців культури міста.

 Завершилася низка урочистостей символічним покладанням квітів до меморіалу «Танк» та покладанням вінка у води річки Сіверський Донець.

Традиційно після проведених урочистостей ветерани вирушили на святковий обід, де на них чекала польова каша та «бойові сто грам».

 Шановні мешканці та гості міста запрошуємо вас на вечірні заходи, які розпочнуться о 18.00 на площі Перемоги та о 18.30 у сквері ім. 10-річчя незалежності України.

Фото у фотогалереї (88 шт.)