Олександр Заїка відвідав шахту ім. Д.Ф. Мельникова

 Вчора, 4 серпня, керівник Лисичанської міської ВЦА Олександр Заїка відвідав відокремлений підрозділ АТ «Лисичанськвугілля» «Шахта ім. Д.Ф.Мельникова» (далі – шахта ім. Д.Ф. Мельникова). Візит до вугледобувного підприємства невипадково відбувся саме на початку серпня, бо вже не за горами той день, коли ми шануємо та славимо гірників Колиски Донбасу.

Олександр Сергійович зустрівся з в.о. генерального директора АТ «Лисичанськвугілля» Юрієм Ласіковим та в.о. директора шахти ім. Д.Ф.Мельникова Валерієм Стасюком. Очільник територіальної громади обсудив із керівництвом вугледобувної ґалузі нашого міста існуючий стан речей на підприємстві.

 Окрім того, було обговорено перспективи розвитку відповідно до «Програми розвитку гірничих робіт на 2021-2024 роки», згідно з якою у листопаді поточного року планується ввести в експлуатацію виїмкову дільницю 1 північна лава пл. l4 гор. 885 метрів.

Введення в експлуатацію даної ділянки дозволить вийти підприємству на планову добичу вугілля до 1000 тон на добу, тим самим дозволяючи зберегти робочі місця, і як наслідок, - стабільне поповнення місцевого бюджету.

Для того, щоб оцінити наскільки це важка праця і, зазвичай, недооцінена, Олександр Заїка спустився до шахти на глибину 820 м особисто оглянути умови праці шахтарів.