З нагоди Дня захисту дітей у Лисичанську відбувся обласний фестиваль «БарвиLand»

Щороку в перший день літа відзначається День захисту дітей. Сім’я і дитина — це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру.

Сьогодні, 1 червня, у міському парку-сквері м. Лисичанська відбувся обласний фестиваль «БарвиLand» з нагоди Дня захисту дітей. У заході взяли участь, окрім інших, діти, які мають статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, діти, які опинились у складних життєвих обставинах.

Голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай та керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка також відвідали культурно-мистецьку акцію.

«Дивлячись на погоду, сьогодні все ж таки 32 травня, — шуткуючи звернувся до малечі Сергій Гайдай. — Але організатори подбали й про це. Бачите скільки тут парасольок. Вони вас захистять від дощу. Я вітаю всіх вас, діти, зі святом. Дуже радий, що воно вам подобається. Для нас дорослих важливо, щоб ви посміхались. Впевнений, що у кожному з цих наметів, на вас чекають розваги та радість».

«БарвиLand» — це країна кольорового настрою. Барвами райдуги позначені сім локацій: «Вокальна» — червона, «Танцювальна» — помаранчева, «Зона фото-кіномистецтва» — жовта, «Акторська» — зелена, «Зона арт-терапії» — блакитна, «Зона спортивних активностей» — синя та «Зона лекторію» — фіолетова. На кожній зоні діти отримували БАРВИКИ — грошову одиницю країни «БарвиLand». Головна умова свята: чим більше кольорів барвиків діти назбирають, тим крутіші подарунки отримають, а за 7 кольорів — МЕГА подарунки!

Не дивлячись на примхи природи і дощову погоду, дітлахи із задоволенням брали участь в співочих, танцювальних конкурсах, знімали мультфільми за допомогою покадрової анімації, демонстрували акторську майстерність, виготовляли іграшки, браслети, орігамі, створювали стрінг-арт дошки та аквагрим, демонстрували спортивну майстерність та приймали участь у спортивних іграх з цуценятами зі щенячого патруля, смурфами та фіксиками, розважалися у шоу з мильними бульбашками. Вперше діти створювали логотипи БарвиLend на стікерах та магнітах за допомогою 3D-принтеру.

Яскраве і барвисте свято, зігріте дитячим сміхом і радісними посмішками, подарувало присутнім заряд позитивних емоцій.

Кольорове свято проходило під супровід дитячих вокальних та хореографічних колективів художньої самодіяльності палаців культури міста, вихованців шкіл мистецтв та міської ДЮСШ.

Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя

Бажаємо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, педагогам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей.