5 грудня - Міжнародний день волонтера

Дату започаткувала Генеральна Асамблея ООН в 1985-му році. У спеціальній резолюції ООН запропонувала урядам держав відзначати Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку, закликавши здійснювати заходи для спонукання людей усіх сфер діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців, як на Батьківщині, так і за кордоном.

Волонтер — це покликання, спосіб життя, що ґрунтується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Завдяки доброчинності багато нужденних та знедолених отримують необхідну підтримку.

Волонтерська діяльність є взірцем людяності й доброчинства. У поспіху на допомогу ви, шановні волонтери, не шкодуєте власних сил, часу, здоров’я. Милосердя — це найблагородніша із людських чеснот. Вона проросла у ваших серцях і ви повсякчас пробуджуєте її в інших.

У цей святковий день вітаю усіх волонтерів нашого міста зі святом! Прийміть найщиріші побажання здоров’я, миру, натхнення і благополуччя.

Висловлюю вам слова подяки за вашу безкорисливу працю на благо процвітання добра на землі, за допомогу і небайдужість.

Керівник військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Олександр ЗАЇКА