У Лисичанську відбулась серпнева конференція педагогічних працівників

Сьогодні, 31 серпня, у військово-цивільній адміністрації м. Лисичанськ відбулася серпнева конференція педагогічних працівників.

У заході взяли участь керівник ВЦА м. Лисичанськ Олександр Заїка, заступник міського голови Ігор Ганьшин, начальник відділу освіти Тетяна Худоба, керівники закладів освіти міста.

Із підсумками роботи освітньої галузі м. Лисичанськ у 2019-2020 навчальному році та завданнями на 2020-2021 ознайомила присутніх начальник відділу освіти Тетяна Худоба, яка зауважила, що минулорічні результати, дають право пишатися нашим містом.

«Освітні умови модернізуються, враховуючи можливості кожної дитини. З кожним роком у закладах освіти Лисичанська збільшується кількість інклюзивних груп та класів. Це важливо, бо відповідно до чинного законодавства України, відвідування, зокрема, дитячого садочка є обов’язком для усіх дітей», — зауважила Тетяна Валеріївна.

Також начальник відділу освіти відзначила успішну реорганізацію Комбінату шкільного харчування (КШП): «Починаючи з вересня 2019 року шкільні обіди готуються безпосередньо у кожному начальному закладу. Перехід від КШП до шкільних харчоблоків пройшов вдало та без нарікань».

Неочікуваним для всіх освітян став весняний карантин у зв’язку з поширення коронавірусу. Тетяна Валеріївна зауважила, що дистанційне навчання для багатьох закладів освіти було новим та незвіданим. Вчителі та учні швидко та успішно опанували онлайн-уроки, конференцій у Zoom, використовували для освітнього процесу шкільні сайти та різноманітні меседжери.

«Дуже приємно, що з боку батьків не було жодної скарги на процес навчання під час карантину, — зауважила начальник відділу освіти, — окрім того, за підсумком навчального року маємо гідні результати. 12 учнів склали ЗНО на 195 і більше балів, а ліцеїста Катерина Ніколаєнко отримала 200 балів з біології».

Пріоритетними завданнями на майбутній навчальний рік є забезпечення у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти безпечних умов для організації освітнього процесу, сприяння реалізації державної політики щодо змін у системі функціонування закладів освіти та реалізацію освітніх вимог Концепції «Нова українська школа» у дошкільній та початковій ланках освіти.

Звертаючись до освітян, керівник ВЦА м. Лисичанськ Олександр Заїка назвав розвиток галузі освіти одним із пріоритетних напрямків у своїй роботі.

Також Олександр Сергійович зауважив, що був приємно вражений, коли під час обласної освітньої конференції, лисичан відзначили як висококваліфікованих професіоналів.

Окрім того, під час заходу про нові виклики у майбутньому навчальному році, пов’язані з поширенням коронавірусної хвороби, які доведеться долати вчителям та дітям розповіла директорка НВК «Гарант» Світлана Боровкова.

Про нагальні проблеми, з якими кожен день стикаються заклади освіти доповіла директорка НВК «Школа І-ІІ ступенів-ліцей «Гарант»; НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 — дошкільний навчальний заклад «Барвінок» Наталія Скрябіна. Серед особливо важливих питань — протипожежна безпека будівель, транспортне забезпечення учнів, водозабезпечення та водовідведення.

В свою чергу, Олександр Заїка пообіцяв сприяти у вирішенні вагомих проблем та зробити все можливе для того, щоб навчальний рік 2020-2021 пройшов у безпечних та сприятливих умовах.