У Лисичанській багатопрофільній лікарні відбулося відкриття діагностичного центру ТОВ «Мікомед»

Сьогодні, 5 березня, у Лисичанській багатопрофільній лікарні відбулося відкриття Відокремленого структурного підрозділу діагностичного центру ТОВ «Мікомед». У заході взяли участь міський голова Сергій Шилін, начальник відділу охорони здоров’я міської ради Ігор Бондаренко, головний лікар Лисичанської багатопрофільної лікарні Григорій Старченко та його заступник Наталія Коверга, директор ТОВ «Мікомед» Костянтин Маснєв та медперсонал центру.

Зазначимо, що діагностичний центр вже працював певний час у тестовому режимі, а зараз переходить на повний робочий день. Заклад знаходиться на першому поверху Лисичанської багатопрофільної лікарні, оснащений сучасним 64-зрізовим спіральним томографом Philips Brilliance. Апарат дозволяє проводити всі існуючі комп’ютерні томографічні (КТ) дослідження, включаючи сканування артерій серця. Великий діаметр гентрі («бублик») і велика вантажопідйомність столу дозволяє відсканувати пацієнтів будь-якої комплекції і маси тіла (до 200кг). Є налаштування, що дозволяють зменшити дозу опромінення без зниження якості зображень.

На сьогоднішній день комп’ютерна томографія є провідним методом діагностики багатьох захворювань головного мозку, хребта, легких і середостіння, органів черевної порожнини, судин головного мозку, шиї, аорти, легеневих артерій, артерій серця і інші. Також КТ незамінний помічник в онкології, неврології, урології, травматології, хірургії, терапії та інших суміжних спеціальностей.

Присутні на заході перерізали червону стрічку перед дверима центру, після чого директор ТОВ «Мікомед» Контянтин Маснєв провів екскурсію закладом. Показав комп’ютерний томограф, кабінети, де працюють лікарі рентгенологи та, де медсестри приймають пацієнтів, а також санітарну кімнату, яка розташована окремо та може використовуватися персоналом та відвідувачами лікарні.

Міський голова Сергій Шилін висловив задоволення, що в місті тепер є комп’ютерний томограф і лисичанам за потреби не доведеться їздити до сусіднього міста. «Нажаль, — наголосив Сергій Іванович, — поки що міська влада не може придбати такий сучасний апарат для лікарні. Тому радий, що підприємство ТОВ «Мікомед» висловило бажання і буде працювати на території нашого міста, для наших громадян».

Зазначимо, що Відокремлений структурний підрозділ діагностичного центру ТОВ «Мікомед» працює з понеділка по п’ятницю, з 8.00 до 18.00, у суботу з 8.00 до 15.00, неділя — вихідний, за адресою вул. В. Сосюри, 424 (1-й поверх Лисичанської багатопрофільної лікарні), т. (099) 676-18-16.