20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого, ми відзначаємо шосту річницю з дня трагічних, сповнених драматизму подій Революції Гідності. Цей день назавжди увійде в історію України як символ жертовності, патріотизму та героїзму — День Героїв Небесної Сотні.

З 18 по 20 лютого 2014 року відбулися найдраматичніші події Революції Гідності, що призвели до масової загибелі людей. Під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинуло багато людей, сотні були поранені, а найбільше — саме 20 лютого.

Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.

21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Того дня у центрі Києва відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею», а під час прощання із загиблими лунала пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом.

Небесна Сотня вірила в майбутнє України, заплативши за це найбільшу ціну, на яку здатна людина — життя. Тому всі ми маємо вірити в сильну та процвітаючу Україну, бути чесними з людьми й з собою, маємо боротися з несправедливістю, та зробити все, щоб така біда більше ніколи не торкнулася нас та наших співвітчизників.