У Лисичанську вшанували пам'ять жертв голодоморів

Сьогодні, 24 листопада, напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів, біля меморіального знаку Пам’яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 років зібралися керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, керівники і співробітники органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів та мешканці міста.

Сергій Іванович нагадав, що у ХХ сторіччі українці пережили три голодомори, та наймасштабнішим став Голодомор 1932-1933 років, коли трагедія зачепила майже кожну українську родину.

Очільник міста зазначив, що моральний обов’язок держави та суспільства перед минулими та наступними поколіннями — пам’ятати про мільйони жертв страшної трагедії та робити висновки з уроків, яких нас вчить історія. Міський голова запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих під час голодоморів.

Присутні запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятного знаку, віддаючи данину пам’яті мільйонам невинно загиблих людей під час голодоморів 1932-1933, 1921-1922 та 1946-1947 років.

Закликаємо жителів міста завтра, 23 листопада, о 16:00, приєднатися до Всеукраїнської хвилини мовчання та акції «Запали свічку пам’яті!», що є традиційним способом вираження поваги і вшанування мільйонів людей, які загинули під час голодоморів.