21 листопада - День Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи. Ця дата започаткована та встановлена Указом Президента 13 листопада 2014 року на честь знаменних та доленосних подій у новітній історії нашої держави: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Цей день став початком переродження української нації, моментом, коли ми стали на шлях захисту демократичних цінностей, національних інтересів та європейського вибору.

Свобода та гідність — ці слова викарбувані самою долею на всьому історичному шляху українців, вони — наш особистий національний код. За права та свободу боролися наші пращури, за них же покладають свої життя в наш час славні сини і доньки України.

Традиційно, у цей день віддають данину громадянського подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист рідної землі, відстояли прагнення жити у вільній, демократичній та суверенній європейській державі.

Ми, українці, повинні усвідомлювати, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети — побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.