У Лисичанську до Дня міста відкрили меморіальну дошку Почесному ветерану Лисичанська Олександру Максимовичу Єфременку

Сьогодні, 30 серпня, напередодні святкування 76-ї річниці визволення Лисичанська від фашистських загарбників та Дня міста була відкрита меморіальна дошка Почесному ветерану Лисичанська Олександру Максимовичу Єфременку на домі 129 по проспекту Перемоги, де він мешкав.

У події взяли участь керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, представники депутатського корпусу міської ради, ветеранських організацій Лисичанська, мешканці міста.

«Ми віддаємо шану відомій, багатогранній людині Олександру Максимовичу Єфременко. Як історик за фахом, багато свого часу присвятив активному дослідженню невідомих сторінок міста. Він виписував з архівів та центральних бібліотек великих міст літературу та документи, організовував відрядження для проведення дослідної роботи. Все це для того, щоб як змога більше дізнатися про історію рідного регіону. Олександр Максимович був редактором низки книг з краєзнавства, а до 300-річчя Лисичанська виконував обов’язки заступника голови редакційної ради ювілейної книги про наше місто», — зазначив у своїй промові міський голова Сергій Шилін.

Також Сергій Іванович підкреслив що, значний проміжок свого життя Олександр Максимович присвятив місцевому самоврядуванню. Кілька разів поспіль обирався депутатом, потім секретарем виконкому Лисичанської міської ради. Показав себе як здібний організатор, чуйна, працьовита, скромна людина, що користується авторитетом серед колег. А після виходу на заслужений відпочинок брав активну участь у роботі ветеранської організації міста, працював в музеї історії гірничої справи та був відзначений званням «Почесний ветеран Лисичанська».

Цікаві факти з життя Олександра Максимовича присутнім розповіли голова первинної організації ветеранів нафтопереробного заводу Рафаель Петросян та дочка Олександра Єфременко Ірина Чобанян та відмітили його активну життєву позицію, відповідальність і сумлінність, а також подякували керівництву міста і ветеранській організації Лисичанська за надану увагу, теплі і дружні слова.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано міському голові Сергію Шиліну та дочці Олександра Максимовича Ірині.

Після відкриття дошки в знак пам’яті і поваги присутні поклали квіти.