У Лисичанську відкрили меморіальну дошку Почесному громадянину Лисичанська, учаснику бойових дій Другої світової війни Олексію Артемовичу Воропаєву

Сьогодні, 30 серпня, напередодні святкування 76-ї річниці визволення Лисичанська від фашистських загарбників та Дня міста відкрили меморіальну дошку Почесному громадянину Лисичанська, учаснику бойових дій Другої світової війни Олексію Артемовичу Воропаєву. Знак пошани був встановлений на домі 10 по вулиці Жовтеній, в якому він проживав.

У заході взяли участь керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, депутати міської ради, ветеранські активісти, жителі міста.

«Олексій Артемович Воропаєв є визначною постаттю. Пройшов Другу світову війну з червня 1941 по травень 1945 року лейтенантом 55-го гвардійського стрілецького полку 20-ї гвардійської стрілецької дивізії 3-го українського фронту, брав участь у визволенні України, Молдови, Румунії, Болгарії, Угорщини, Югославії. Олексій Артемович нагороджений орденами Вітчизняної війни 2 ступеня, «Червоної зірки», медалями «За відвагу», «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945рр.», — зазначив у своїй промові міський голова Сергій Шилін.

Також Сергій Іванович розповів присутнім про трудовий шлях та суспільну діяльність Олексія Артемовича. У післявоєнний час він працював на Лисичанському содовому заводі начальником вантажно-розвантажувальних робіт. Займав активну життєву позицію, вирізнявся небайдужістю до подій у суспільстві. На громадських засадах він працював кореспондентом заводської газети «Содовик», а згодом очолив первинну ветеранську організацію ВАТ «Лисичанська сода». У 1995 році Олексію Артемовичу Воропаєву було надано звання «Почесний громадянин міста Лисичанська».

«Сьогодні ми відкриваємо меморіальну дошку на честь цієї видатної людини як знак поваги, пошани і пам’яті про нього», — підкреслив Сергій Іванович.

На урочистому мітингу також виступили голова первинної організації ветеранів мікрорайону содового заводу Михайло Петрович Царинник та член первинної організації Людмила Лохман, сусідка сім’ї Воропаєвих Іна Повлєзова, які відзначили активну життєву позицію Олексія Артемовича, його цілеспрямованість, внесок в створення і розвиток міської організації ветеранів України та історію міста.

Право відкриття меморіальної дошки було надано міському голові Сергію Шиліну та голові первинної організації ветеранів мікрорайону содового заводу Михайлу Петровичу Цариннику.

По закінченню мітингу учасники поклали квіти до меморіальної дошки.