«Пам'ять без кордонів»

Під такою назвою сьогодні, 13 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан, у Центрі позашкільної роботи зі школярами та молоддю (ЦПРШМ) пройшла зустріч поколінь.

Гості заходу — учасник бойових дій в Афганістані, член спілки ветеранів Афганістану Сергій Володимирович Горбенко, ветеран Другої Світової війни Віталій Федорович Філонович, учасник бойових дій на Сході України Антон Андрійович Водченко, зустрілися зі школярами та студентами міста.

Спогади гостей про Афганістан, про Другу Світову війну та війну на Донбасі донесли до юних сердець, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі — це війна.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні, загиблих в Афганістані та інших локальних війнах, а також героїв антитерористичної операції, які віддали власне життя, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. Патріотизм, відповідальність, безмежна любов до України — ці високі почуття притаманні нашим незламним героям сьогодення.

Протягом заходу лунали пісні, вірші у виконанні вихованців позашкільного закладу. А наприкінці зустрічі гості тематичного заходу отримали пам’ятні подарунки від відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради.