В Лисичанську відбулось засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

Сьогодні, 15 березня, в Лисичанській міській раді відбулось засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також з питань реалізації заходів, спрямованих на легалізацію найманої праці. Очолив засідання заступник міського голови Максим Головньов.

В роботі комісії взяли участь представники структурних підрозділів Лисичанської міської ради, Лисичанського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування, міського управління Пенсійного фонду України, головних управлінь Держпраці та Державної фіскальної служби області, міського відділу державної виконавчої служби, міського центру зайнятості та управління статистики, Лисичанської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості.

Під час засідання члени комісії розглянули питання про стан погашення заборгованості із заробітної плати, платежів до Пенсійного фонду України та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підприємствах. 

Також, про стан заборгованості на підприємствах та про проведену роботу з профілактики легалізації зайнятості та заробітної плати, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, підвищення рівня оплати праці доповіли представники ПАТ «Лисичанськвугілля», КП ЛМР «Електроавтотранс», КП «Лисичанський Шляхрембуд», ЛКП «Кінотеатр «Дружба» та ПП «Люкс-авто-СДК».

Підводячи підсумки засідання Максим Головньов налогосив на важливості дотримання норм законодавства виплати заробітної плати, легалізації зайнятості, а також на необхідності погашення заборгованості у найкоротший термін.