Делегація Лисичанська долучилася до святкування 80-річчя від дня утворення Луганської області

2 червня на головній площі Сєвєродонецька відбулися святкові заходи до 80-річчя від дня утворення Луганської області «Луганщина — це Україна».

Програма заходів розпочалася грандіозним дійством — 500 танцюристів із 80 хореографічних колективів Луганщини, 13 з яких є вихованцями закладів культури міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля, одночасно виконали український танець з обов’язковою фіксацією у Книзі рекордів України. Усі хореографічні колективи отримали Дипломи за встановлення рекорду.

Заклади культури Лисичанська долучилися до виставки майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Невичерпні таланти Луганщини» та до «Медіа-вернісажу», де були представлені газети міст і районів області. Оглядаючи всі майданчики, ознайомився з роботою наших майстринь й заступник голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адмінстрації Юрій Клименко. Біля майданчику його вітали міський голова Сергій Шилін разом з делегацією лисичанських майстринь. Сергій Іванович розповів про шахтарську частину виставки Лисичанського краєзнавчого музею, а лисичанин Влад Гуртовий, одягнений у справжній шахтарський робітничий одяг, виказав вітання від лисичан та зачитав авторський вірш. В знак справжньої української гостинності від нашого міста Юрію Клименку були вручені коровай та патріотичний браслет ручної роботи.

В рамках заходу на площі відбувся «Парад районів», в якому взяли участь представники міст, районів та об’єднаних територіальних громад Луганської області. Делегація Лисичанська разом зі всіма крокувала повз шкільних автобусів, оформлених графічними малюнками із зображенням символів і пейзажів кожного району Луганщини. На сцені тим часом відбувалося яскраве театралізоване дійство, тематикою якого стало історичне минуле рідного краю.

Звичайно, на всіх очікувала багата на сюрпризи музична частина свята. Це фестивальна програма за участю аматорських колективів міст та районів області «Вільні. Щирі. Талановиті» і фінал обласної культурно-мистецької акції «Український формат». Студентка Лисичанського педагогічного коледжу, солістка Палацу культури ім. В. М. Сосюри Лоліта Глотова — стала кращою народною співачкою м. Лисичанська за версією акції «Український формат!». Вітаємо!

Окрім того, цього дня на гостей свята чекала виставка-продаж сувенірної продукції переможців обласного конкурсу «Символ Луганщини», різноманітні майстер-класи виставка «Гордість твоя, Луганщино!», обласний проект фотозона «With love from Lugansk region», театралізований виступ Луганського обласного козачого кінного театру з новою програмою «За вільну Україну, за свій коханий край!», фестивальна програма за участю аматорських колективів міст та районів області «Вільні. Щирі. Талановиті», фінал обласної культурно-мистецької акції «Український формат», концерт гурту «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії, яскраве лазерне шоу та виступи почесних гостей свята — заслужених артисток України Анжеліки Рудницької та Ярослави Руденко, учасника «Євробачення-2017» гурта «G-ART» та рок-гурта «Без обмежень».

Фото у фотогалереї (47 шт.)