У Лисичанську відбулась "Битва хорів"

Сьогодні, 23 березня, в Центрі позашкільної роботи зі школярами та молоддю (ЦПРШМ) пройшов міський конкурс шкільних хорових колективів «Битва хорів». Яскраві, талановиті та оригінальні номери учасників пісенного конкурсу зібрали повний зал глядачів. Друзі, вчителі та батьки прийшли підтримати та повболівати за своїх прихильників і отримали море позитивних емоцій.

У конкурсі взяли участь колективи з 19 шкіл міста: «Черемош» (ЗОШ № 2), «Перлиночки» (ЗОШ № 7), «РАЗОМ» (Лисичанська багатопрофільна гімназія), «Домісолька» (ЗОШ № 29), «Струни душі» (ЗОШ № 4), «Соняшник» (ЗОШ № 9), «Колаж» (ЗОШ № 25), «Гарант-оркестр» (НВК «Гарант»), «Інкунабула» (ЗОШ № 8), «Веселка» (ЗОШ № 13), «Мрія» (ЗОШ № 12), «Смерека» (ЗОШ № 6), «Маленький принц» (ЗОШ № 26), «Акцент» (ЗОШ № 14), «Камертон» (ЗОШ № 30), «Водограй» (ЗОШ № 18), «Забава» (ЗОШ № 24), «Барвінки» (ЗОШ № 3), «Адажио» (ЗОШ № 27).

Конкурс мав на меті розвиток творчих здібностей дітей та підлітків, відновлення та активізацію діяльності хорових колективів, виявлення найбільш здібних та талановитих виконавців, спілкування та обмін досвідом роботи керівників колективів. До оцінювання конкурсу організатори залучили незалежне компетентне журі у складі головного спеціаліста відділу освіти Лисичанської міської ради Людмили Бондаренко, заступника директора дитячої музичної школи № 2 Вікторії Буданцевої та керівника зразкової студії східного танцю «Атлантіс» Ірини Гончарової.

Хорові колективи «Смерека», «Акцент», «Водограй», «Забава», «Струни душі», «Соняшник», «Колаж», «Інкунабула» та «Веселка», одягнені у національну українські вишиванки, представили до уваги глядачів зворушливі, патріотичні пісні про рідну Україну. Майже кожна з цих команд розвернула на сцені український прапор. Команда «Маленький принц» заспівала пісню про юних запальних матросів та запропонувала присутнім подумки відправитися у морське плавання. Яскравий хор «Камертон» нагадав, що саме такі, як вони — це молодь України і їм змінювати цей світ. Пісенний колектив «Барвінки» представив жартівливу українську пісеньку, яка супроводжувалася театральною сценкою з національним колоритом. Артистичні хлопці та дівчата з колективів «Адажио» та «Черемош» не тільки заспівали та станцювали, а й показали своє вміння грати на гітарі та сопілочці. Пісенний хор «РАЗОМ» вирізнявся зручним іміджем та заспівав про «Старенький трамвай». Суто дівочі вокальні колективи «Перлиночки», «Домісолька», «Соняшник» вразили глядачів мелодичністю виконання та любов’ю до рідної України.

В перервах між виступами ведучі цікавилися у журі, чи подобаються їм виступи та що вони можуть порадити пісенним колективам. На протязі всього концерту в залі була тепла атмосфера та піднесений настрій присутніх.

Після довгої дискусії члени журі піднялися на сцену та подякували колективам за гарний настрій, який вони створили в залі. Людмила Бондаренко зазначила: «Всі виступи нас вразили. Велике дякую всім учасникам, а окрема подяка їх керівникам. Ви — молодці!»

Переможцями стали:

ЗОШ І — ІІ ступенів:

І місце — ЗОШ № 9,

ІІ місце — ЗОШ № 29,

ІІІ місце поділили школи ЗОШ № 18 та ЗОШ № 24;

ЗОШ І — ІІІ ступенів:

І місце — ЗОШ № 8,

ІІ місце — ЗОШ № 14,

ІІІ місце — ЗОШ № 13.

Учасникам, які не зайняли призові місця, були присвоєні номінації: «Краща театральна постановка», «Музична подія», «Найкращий імідж», «Дзвінкі голоси», «Краще музичне оформлення» та інші. Всі переможці та учасники «Битви хорів» були нагороджені грамотами відділу освіти Лисичанської міської ради.

Фото у фотогалереї (22 шт.)