У Києві відкрили музичний клуб "Музика творить дива" для ВПО

13 липня в Києві за адресою вул. Бударіна, 3В, відбулося відкриття Інтеграційного музичного клубу з елементами арт-терапії «Музика творить дива».

Клуб облаштований музичними інструментами, оргтехнікою, меблями та іншим обладнанням для соціально-психологічної адаптації та емоційного розвантаження ВПО.

Під час заходу лунала класична музика у виконанні викладачів та випускників Лисичанської дитячої музичної школи №2. Також пройшло перше імпровізоване заняття з шумовими музичними інструментами.

- Це соціальний проєкт. Він розрахований для дітей, людей похилого віку та для всіх наших переселенців. Ми хочемо, щоб наші відвідувачі відчули душею і серцем, що таке пісня й музика, що таке танок та малювання. Й взагалі, психологічна розрядка музикою й творчістю буде лікувати душу, - розповіла заступниця начальника Лисичанської міської військової адміністрації Оксана ВОЛОШИНА.

Всі бажаючі матимуть змогу долучитися до безкоштовних занять:

  • - з гри на клавішних та шумових інструментах;
  • - з гри на гітарі;
  • - з хору;
  • - з хореографії;
  • - а також долучитися до малювання під час прослуховування класичної музики.

- Сьогодні ми спостерігаємо збільшення потоку дітей в заклади культури, як, наприклад, в бібліотеки. Тому ми розуміємо, що попит на подібні речі, на розвиток культурності та духовності, саме зараз, є дуже важливим, - зазначив заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Дмитрій МИХАЛЬЧУК.

Проєкт буде впроваджено викладачами Лисичанської дитячої музичної школи №2 спільно з фахівцями відділу культури Лисичанської громади. Графік роботи та розклад занять та інше можна знайти на офіційній сторінці Інтеграційний музичний клуб "Музика творить дива"

Простір працюватиме в рамках програми для творчих та інклюзивних ініціатив громадянського суспільства, пов’язаних з музикою за підтримки Міжнародної організації з міграції та фінансування Yoshiki Foundation America.

Більше фото за посиланням https://www.facebook.com/valysychansk/posts/pfbid0s9tWsuNpTSazkiKrruuDmvnyoGqeapPfTUvFq8J8yaWjYKtrXiCoPoN4nmzQRXFkl