Зіркові гості у Всесвітній день письменника в бібліотеці Лисичанська

 3 березня у Всесвітній день письменника бібліотека для дітей №1 Лисичанської ЦБС разом із читачами, учнями шкіл міста, вчителями радо зустрічали сучасних українських письменників, літературних критиків, блогерів Сергія Жадана, Сашка Дерманського, Машу Сердюк та Марію Артеменко.

Гості презентували конкурс відгуків на книжки, написані українською мовою «Читай-пиши», розповідали як писати й знімати відгуки, мотивували дітей читати і критично осмислювати прочитане.

Під час зустрічі говорили про життя і літературу, про те, як читати з захватом, аналізувати прочитане та вміти розповідати про це іншим.

 Діти мали можливість проявити себе у ролі кореспондентів-журналістів: використовуючи мікрофон, «професійно» задавали питання гостям. Декламуючи свої вірші, письменники завоювали прихильність читачів та закохали у себе малечу і дорослих.

Зустріч відбулася за підтримки Благодійного фонду Сергія Жадана спільно з проектом підтримки дитячого читання «BaraBooka» та Українським інститутом книги в рамках презентації конкурсу відгуків для школярів «Читай-пиши».

Відділ культури Лисичанської міської ради