«Срібні струни душі»

 Під такою назвою 7 лютого в Лисичанській дитячій музичній школі № 2 відбувся вже традиційний концерт, який зібрав шанувальників гітарного мистецтва.

У концерті взяли участь зовсім юні музиканти, які роблять лише перші кроки у музичному виконавстві, та досить досвідчені музиканти – це колеги та колишні учні старшого викладача Ігоря Дерев’янка. Дуже цікаво лунали музичні твори у виконанні учнів в дуеті з викладачем: українські народні мелодії «Ой за гаєм, гаєм» та «Козачок», старовинний французькій танець, аргентинська «Мілонга». У сольних виступах були представлені різноманітні п’єси для гітари, які учні виконали з великим задоволенням.

 

 Бажаними гостями та прикрасою концертної програми стали представники Рубіжанської міської дитячої школи мистецтв – викладач Дмитро Федоров та його учень Артем Гребенюк; Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва – студенти Владислав Бобровський та Михайло Попович, концертмейстер Галина Бражко, а також фіналіст конкурсу «Україна має талант» 2 сезон, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Антон Каргатов (м. Київ, балалайка). Вони показали народні інструменти як митці-професіонали і додали яскравих фарб у звучання таких відомих інструментів як гітара та балалайка.

Завершив концерт ансамбль гітаристів «Алегріас», що представив різноманітну програму, у якій пролунали «Щедрик» М. Леонтовича, українська народна пісня «Дівчино кохана», іспанські мотиви та інші.

Слухачі дуже дякували усім виконавцям та викладачу Ігорю Дерев’янку за цей чудовий концерт та спілкування зі світом музики, у якому гітара є улюбленим інструментом.

Відділ культури Лисичанської міської ради