У Лисичанську визначили переможців чемпіонату міста з класичних шахів

2 листопада в центральній бібліотеці Лисичанської ЦБС були зіграні останні тури чемпіонату міста Лисичанська з класичних шахів, які і визначили переможців турніру.

Нагадаємо, чемпіонат стартував 26 жовтня: 16 шахістів розпочали боротьбу за звання чемпіона Лисичанська з класичних шахів. Красиві комбінації та підступні пастки, потужні атаки та найміцніші оборонні споруди, завдяки майстерним маневруванням фігурами на 64 чорно-білих клітинах наші шахісти створювали справжні шедеври.

Протягом 7 турів шанувальники шахового мистецтва мали змогу насолоджуватися красивою та водночас запеклою боротьбою кращих Лисичанських шахістів. А результати цієї боротьби стали наступними:

І місце та звання чемпіона м. Лисичанська з класичних шахів вкотре здобув кандидат у майстри спорта, переможець чемпіонату міста у 2018 році та переможець цьогорічного чемпіонату Луганської області — Сергій Худолей.

ІІ місце посів один з найкращих шахістів міста, кандидат у майстри спорту (КМС), майстер ФІДЕ Олександр Бондаренко.

ІІІ місце другий рік поспіль здобув шахіст першого розряду, багаторазовий призер місцевих та регіональних шахових турнірів Володимир Кондратенко.

Усі призери чемпіонату отримали грамоти та медалі від Лисичанської міської ради. Та шахове свято не обмежилося проведенням чемпіонату міста, після його завершення був зіграний любительський шаховий турнір з блискавичної гри (контроль часу — 5 хвилин на партію кожному гравцю). Свою швидкість мислення вирішили перевірити за шаховою дошкою 10 осіб — як учасники, так і глядачі чемпіонату. В цьому турнірі переможцями стали:

І місце — КМС Олег Столяревський;

ІІ місце — КМС Сергій Худолей;

ІІІ місце — КМС Олександр Бондаренко.

Відділ культури Лисичанської міської ради