В Лисичанську пройшов фестиваль документального кіно

З 2 по 4 серпня біля будівлі міського Палацу культури відбувся фестиваль документального кіно просто неба «Lampa.doc». Це унікальний культурно-мистецький захід, який популяризує сучасне документальне кіно по всіх регіонах України.

Фестиваль відбувся за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Інституту Адама Міцкевича (Варшава) та Українського культурного фонду. Метою заходу було показати наскільки різноманітним може бути документальне кіно, що навіть короткі метри можуть розповісти цілісну історію.

Добірка Lampa.doc складалася з 10 високоякісних фільмів виробництва України й Польщі, що є учасниками та переможцями національних і міжнародних кінофестивалів.

Окрім кінопереглядів документального кіно під відкритим небом у форматі фестивалю пройшов дводенний показ дитячої програми Lampa.kids, до якої увійшли фільми та анімація на екологічну тематику, презентація робіт студентів лабораторії документального кіно IndieLAB та творча зустріч з керівниками майстерні.

Учасники активно вступали в діалог з усіма членами команди, а, зокрема, з головою ГО «Арт Діалог» Наталією Красильниковою, яка із задоволенням давала відповіді на всі питання.

Відділ культури Лисичанської міської ради