У закладах культури міста відбулись заходи, присвячені Дню української писемності та мови

Мелодійна й співуча українська мова — найбільше багатство нашого народу, в якій відображається його минуле та зріє майбутнє. З метою виховання почуття національної гідності, поваги до народу, його історії, любові до рідної української мови; поглиблення знання про виникнення писемності, історію та розвиток української мови; розвитку умінь та навичок виразного виконання творів різних жанрів протягом тижня в закладах культури відбулися заходи, присвячені Дню української писемності та мови.

Так у ПК «Діамант» відбувся захід «Моя мово українська, наче пісня солов’я». Під час заходу керівник студії естрадного вокалу «Voice up» Ірина Браташ показала присутнім, що на вірші відомих українських письменників можна музику і отримати чудову пісню. Діти заспівали разом з викладачем декілька українських пісень і поділилися своїми улюбленими піснями, які виконуються українською мовою.

Також літературний вечір «Мова — душа головна України» пройшов у ПК ім. В.М. Сосюри. Під час заходу присутні познайомились з творчістю Володимира Сосюри, показали свою ерудицію, кмітливість та знання народної творчості, взявши участь у конкурсі знавців «Рідне слово».

Учні 4-х класів загальноосвітньої школи № 26 мали змогу поринути в чудовий і прекрасний світ рідної мови під час літературно-музичної композиції «Я люблю свою мову — рідну неньку», яка відбулась у бібліотеці для дітей № 1. Під час заходу шанували й плекали рідну мову у віршах, казках, загадках та піснях.

Окрім того, в мистецьких школах відбулися концерти української пісні, а в бібліотеках-філіях працювали книжкові виставки «Всіх нас єднає рідна мова».

Відділ культури Лисичанської міської ради