Працівники Лисичанського музею взяли участь у воркшопі «Сучасні методи роботи музеїв»

Минулого тижня співробітники Лисичанського міського краєзнавчого музею взяли участь у ІІІ-му воркшопі «Сучасні методи роботи музеїв», який проходив у містах Сєвєродонецьк та Лисичанськ для працівників музеїв Донецької та Луганської областей в рамках проекту «Музей відкрито на ремонт».

Своїм досвідом під час воркшопу ділились експерт музейної справи Гордон Філевич (Канада), голова правління БФ «Мистецький Арсенал» Ольга Вієру (Київ), культуролог, директор музею «Територія терору» Ольга Гончар (Львів), мистецтвознавець Євгенія Моляр, керівник проекту «Музей відкрито на ремонт» Леонід Марущак (Вінниця) та ін.

Протягом 4-х днів учасники заходу проходили інтенсивні навчання, проводили дискусії та обговорення. В ході заходу були розкриті питання з побудови експозиційних залів у сучасному музеї (на прикладах європейських музеїв), новітні підходи до роботи з дітлахами віком від 3-х до 10 років у музейних закладах (теорія і практика США), індивідуальні поради експертів кожному з музеїв: помилки та привілеї.

В програму воркшопу входила екскурсія бельгійським архітектурним спадком м. Лисичанська, а також Посол Королівства Бельгії в Україні Люк Якобс презентував книгу «Сталь у степу. Погляд з України». Особливою подією стало вручення директору Лисичанського міського краєзнавчого музею Ніні Бондар Премії Бельгійської спадщини за кордоном 2017 Міністерства закордонних справ, міжнародної торгівлі і співробітництва Бельгії об’єкту «Любімов, Сольве і Ко». Цей сертифікат надає право брати участь в грантових програмах на відновлення архітектурної спадщини.

Великою честю для Лисичанського міського краєзнавчого музею стала нагода прийняти на теренах закладу більше ніж 50 відданих музейній справі людей. Участь у воркшопах і стороннє бачення професіоналів надихнуло співробітників музею Лисичанська на подальшу плідну працю і підтвердило те, що заклад працює за вірним напрямом.

Відділ культури Лисичанської міської ради