Любов усюди: День Святого Валентина відсвяткували у Лисичанську

День Святого Валентина — дуже незвичайне і романтичне свято, коли закохані отримують ще одну можливість сказати один одному про свою любов і подарувати приємні подарунки.

Увійшовши до української культури відносно нещодавно, День Св. Валентина вже набув досить великої популярності, особливо серед молоді, і святкується більшістю населення України.

14 лютого в Палацах культури міста відбулись розважальні заходи для молоді міста: шоу-програма «Любов — це найцінніше!» (КЗ «Лисичанський міський ПК»); розважальна програма «Диско-паті» (КЗ «Лисичанський ПК «Діамант») та тематична вечірка «Стріла кохання» (КЗ «ПК ім. В.М. Сосюри м. Лисичанська»).

Під час заходів присутні ознайомились з цікавими легендами про те, як, де і коли виникло це свято і як його відзначали, брали участь у розважальних конкурсах, освідчувались у коханні та дарували один одному «валентинки», а наприкінці усіх чекала запальна дискотека.

В бібліотеці-філії сімейного читання № 8 для членів клубу «Родинна світлиця» відбувся професійній майстер-клас Олени Кислякової з виготовлення вінтажного подарунку. Романтичні авторські вірші про кохання у виконанні Вікторії Давиденко — члена Лисичанського літературного об’єднання «Исток» додали заходу відчуття легкого подиху кохання.

Працівники бібліотеки-філії для дітей № 7 провели годину ліричної мозаїки «Кохання — то вічна людська краса» під час якої присутні прослухали розповідь про історію Дня Святого Валентина, переглянули відеоролик «Валентинів день» та ознайомились з книжковою інсталяцією «Книжкове бібліосерце».

«Так ніхто не кохав» — під такою назвою в бібліотеці-філії для дітей № 10 відбулася літературна фантазія, яка познайомила присутніх з історіями кохання видатних письменників 19-20 сторіччя. Під час заходу лунали ліричні вірші нашого земляка Володимира Сосюри та Ліни Костенко.

Розширенню знань користувачів про свято усіх закоханих — День Святого Валентина сприяли і цікаво оформлені книжкові виставки: «Завантаж читання» (бібліотека-філія сімейного читання № 2), «З Днем Святого Валентина» (бібліотека-філія сімейного читання № 5), «Любовь придумана не нами...» (бібліотека-філія № 9).