У закладах культури Лисичанської міської територіальної громади святкували День захисників та захисниць України та День українського козацтва

 14 жовтня в закладах культури Лисичанської міської територіальної громади відбулася низка святкових заходів, присвячених вшануванню мужності та героїзму захисників і захисниць України.

Так у Лисичанському міському Палаці культури відбувся урочистий концерт, на якому керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка привітав присутніх зі святом. Очільник громади нагородив Почесними грамотами та висловив Подяку Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації найкращим військовослужбовцям та поліцейським.

 Також святковий концерт «Слава захисникам і захисницям України» відбувся в Палаці культури «Діамант». На заході були присутні мешканці мікрорайону та військовослужбовці. Учасники художньої самодіяльності подарували глядачам справжнє свято та незабутні враження.

Низка концертів відбулася й у мистецьких школах під гаслами «Свято мужності» та «Свято захисників та захисниць».

Окрім того, в Палаці культури ім. В.М. Сосюри, м. Лисичанська, відбувся урок мужності за участю заступника командира бойової машини, навідника-оператора БМП 2, 128 гірничо-піхотної бригади, механізованої бригади м. Мукачево, а нині пожежника-рятувальника Олександра Шимка. Захисник розповів про умови життя на фронті, про зброю, про страхи людей на війні. Зустріч проходила в теплій, зворушливій атмосфері та супроводжувалася піснями у виконанні солістів закладу – Лоліти Глотової та Олександра Сидоренка. На завершення заходу Олександру Шимку вручили пам’ятний подарунок – янгола-охоронця, якого виготовили учасники гуртка «АРТ-декор».

Долучилися до святкових заходів і бібліотеки громади, де відбулися історико-патріотична вікторина «Україна – країна героїв», розважально-патріотичний конкурс «А козак козачий звичай знає», патріотична година «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра» та історико-літературний екскурс «Лицарі українських степів».

Не залишилися осторонь музеї Лисичанського склозаводу та содового заводу. Для учнівської молоді проведена історико-патріотична вікторина «Україна – країна Героїв», яка супроводжувалася фотовиставкою «Благословенна та держава, що має відданих синів!» українського фотографа Ігоря Єфімова. Представлені роботи присвячені родинам, які втратили своїх рідних чоловіків через війну на сході України. На світлинах зображені батьки, дружини та діти воїнів.

 Також відбулася година мужності «Душа України», під час якої молодь мала змогу познайомитися з побутом і укладом життя козаків та долучитися до майстер-класу з виготовлення орігамі — паперової поробки смайлів-козаків «Український козак».

Зазначимо, що метою проведених заходів є формування у суспільстві, особливо у молоді, шанобливого ставлення до захисників України усіх поколінь, зміцнення почуття гордості за героїчне минуле та сьогодення свого народу, збереження та примноження багатовікової історичної спадщини.

Відділ культури Лисичанської міської ВЦА