У закладах культури Лисичанська вшанували пам’ять загиблих у Бабиному Яру

 Вчора, 29 вересня, у закладах культури Лисичанської територіальної громади відбулися заходи, присвячені 80-роковинам трагедії Бабиного Яру.

Так, в багатофункціональному просторі GC – HUB КЗ «Лисичанський міський ПК» відбулась інформаційна година «А так хотілося жити». Під час заходу присутні мали змогу ознайомитися з історію жахливої події, яка відбулася 29 вересня 1941 року, переглянути документальні фото і тематичні відео.

Також у центральній бібліотеці КЗ «Лисичанська ЦБС» відбулася година-реквієм «Бабин Яр: без права на забуття». Бібліотекарі розповіли присутнім про події, пов’язані з трагедією в Бабиному Яру, та запропонували переглянути документальний фільм «Історична правда. Трагедія у Бабиному Яру». Завершився захід хвилиною мовчання на вшанування пам’яті жертв трагедії.

Долучився до заходу і ПК «Діамант». Де для мешканців мікрорайону відбувся інформаційний дайджест «Бабин Яр – трагедія народу», на якому присутнім розповіли про трагічні сторінки світової історії, які ми маємо знати, пам’ятати і ні в якому разі не забувати.

Зазначимо, що поведені заходи відбулися з метою ознайомлення учнівської молоді та мешканців міста з трагічними сторінками війни, розкриттям змісту і наслідків цієї трагедії.

Бабин Яр – є пам’ятником однієї з найстрашніших людських трагедій Другої світової війни, нагадуванням всьому світу про те, як небезпечна війна і як необхідно цінувати мир.

Відділ культури Лисичанської міської ВЦА